با توجه به استفاده روز افزون از رایانهها در جهت کاربردهای علمی و مهندسی در سالهای اخیر، پیشرفت های سریعی در فناوری ساخت رایانه ها صورت گرفته که پاسخگوی بسیاری از نیازهای قدیمی بودهاست، اما روند رو به رشد حجم محاسبات علمی بهخصوص در کاربردهایی که نیازمند محاسبات پیچیده و یا درگیر با دادههای حجیم میباشند، کارشناسان را به بکارگیری از قدرت پردازشی بیشتر سوق داده است. جهشهای شگفتانگیز اخیر در صنعت سختافزار و نرمافزار کامپیوتر و امکان استفاده از قطعات رایانههای شخصی به همراه روشهای جدید ارائه شده در پردازش موازی و توزیعی روش جدیدی را برای دستیابی به توان پردازشی بالا فراهم نموده است. از مزایای متعدد این روش در مقایسه با روش ساخت ابررایانههای سنتی، میتوان به داشتن هزینه کمتر و دسترسی به انواع قطعات اشاره نمود که موجب شده است دانشمندان علوم رایانهای به تحقیق بیشتر در این زمینه ترغیب شوند.
از مشخصه های پردازش سریع میتوان به مشخصههای ذیل اشاره کرد :
عملکرد بالا (High Performance)
توسعهپذیری (Expendability)
مقیاس پذیری (Scalability) افقی (Scale out) و عمودی (Scale up)
مدیریت بهتر منابع (Manageability)
قابلیت دسترسی بالاHigh Availability
توان عملیاتی(Throughput) بالا
کاهش قطعی سیستم (Downtime)
سامانه های پردازش سریع به سازمانها امکان تقویت قدرت پردازش خود را با بکارگیری فنآوری استاندارد که میتوان با هزینه نسبتاً پایین خرید و یا بدست آورد ، را میدهد. ایجاد چنین سیستمی در واقع مسیری مناسب می باشد که با حفظ سرمایههای موجود و بدون متحمل شدن هزینههای اضافی به سازمانها اجازه میدهد تا توان محاسباتی خود را افزایش دهند. عملکرد برنامههای کاربردی نیز با حمایت محیط نرمافزاری مقیاسپذیر بهبود مییابد.
کاربرد های سیستم پردازش سریع یا محاسبات با کارایی بالا
از این سیستم ها در زمینههای مختلف علمی و صنعتی وجود دارد که از طرف شرکت قابل ارائه خواهد بود که می توان به موارد زیر اشاره نمود:
هوش مصنوعی
پردازش صوت و تصویر
هواشناسی
داروسازی و پزشکی
فیزیک ذرات بنیادی
شیمی و محاسبات ملکولی
هوافضا
خودروسازی
ریاضیات حل معادلات پیچیده و سنگین
مکانیک سیالات محاسباتی
زمینشناسی و زلزله شناسی
پلیمر و پتروشیمی
مکانیک و رباتیک